Vilka djur kan jag inte gå med till veterinären?

Har du någon gång ställt dig frågan; vilka djur kan jag inte gå med till veterinären? Svaret är egentligen ganska enkelt. Alla djur, oavsett djurart, har nämligen möjlighet att få tillgång till riktigt bra vård här i Sverige. Beroende på art kan en veterinär med de rätta kunskaperna ibland vara svårare att hitta.

Vanliga och ovanliga djur

Om du äger en hund eller en katt är tillgången till bra vård självklart, men det ser lite annorlunda ut om du är hästägare eller föredrar reptiler. För hästägaren är det specifikt utvalda djursjukhus som gäller, detta för att hästar kräver en veterinär med stor kunskap om hästens anatomi samt utrustning som klarar av djur av större storlekar. För reptilägaren är det oftast större djursjukhus som gäller, även om det självklart finns undantag. Om du använder sig utav internet hittar du ganska snabbt en reptilveterinär nära dig.

Vilka djur kan jag inte gå med till veterinären? Inga!

Snabb tillgång till bra vård

I dagens Sverige är det en självklarhet att våra älskade sällskapsdjur skall ha tillgång till bra vård, oavsett vilken djurart det rör sig om. Till och med djurparksdjur, såsom giraffer och babianer har tillgång till en bra veterinär. Om du är ägare av ett lite mer exotiskt djur bör du dock ganska tidigt undersöka vilken veterinär som har möjlighet att hjälpa dig om djuret någon gång insjuknar eller skadar sig.