Hur många veterinärer finns det i Uppsala?

Hur många veterinärer finns det i Uppsala? Det går snabbt att konstatera att det finns många som utövar yrket i staden. Att veterinärutbildningen ges vid Sveriges Lantbruksuniversitet i utkanten av Uppsala bidrar förmodligen till den goda tillgången på olika typer av veterinärer. Dessa hittas enkelt då de finns listade i flera olika söktjänster online.

Olika typer av veterinärer

Veterinärer jobbar med djurs hälsa och sjukvård. De kan även arbeta med forskning eller på slakterier med livsmedelskontroll. Vart ska man vända sig om ens djur blir sjukt? När ett sällskapsdjur som en hund, katt eller kanin blivit sjukt tas de om han av veterinärer som har en egen praktik eller är anställda vid ett djursjukhus i privat regi. Djur som används i lantbruk vårdas av distriktsveterinärer, en stor del av dessa är idag anställda av staten.

Hur många veterinärer finns det i Uppsala?

Att välja en veterinär

För många djurägare är det viktigt att hitta en veterinär som man har förtroende för. Om man aldrig tidigare besök t en veterinär eller varit missnöjd vid tidigare besök så kan det vara en god idé att höra sig för med vänner och bekanta om de känner till en bra veterinär i Uppsala. Tänk på att veterinärbesök kan bli kostsamma, det är därför viktigt att djuret är försäkrat.